Skip to content

Teamlead Marketing

Nederland, Noord-Holland, Purmerend

Functieomschrijving

Als Team Lead Marketing ben jij een aanpakker, verbinder en een meewerkend voorman. Iemand met een visie op marketing en de capaciteiten om ons te challengen op de werkwijze en helpt bij de (door)ontwikkeling van marketeer.

"Allemaal hartstikke leuke termen", hoor ik je zeggen; "maar, wie zoek je nou echt, Bambuu?" Iemand die zich volledig ontfermt over onze marketeers, het juiste voorbeeld geeft, die kritisch is op de gemaakte werkafspraken, dagelijkse problemen oplost, capaciteits vraagstukken oplost in het team en zich druk maakt over het werven en onboarden van nieuwe collega's bijv.
Je bent ook ondernemend, bezit leiderschaps skills, coach van het team, je bezit een gezonde bak energie en je mag graag op een kratje staan. En je gaat ook nog voor enkele opdrachtgevers aan de slag als ervaren marketeer. Dit doe je bij mooie groeibedrijven, zeg de helft van je tijd in het begin. 

Wat je gaat doen

 • Je stuurt junior/medior marketeers (+/- 10 collega's) aan binnen een snelgroeiend team en stimuleert ze met hun POP;

 • Je voert 1-op-1 gesprekken met marketeers. Bij corporates heet dat beoordelingsgesprekken, maar bij ons is het eigenlijk altijd tweerichtingsverkeer;

 • Je gaat talentvolle nieuwe marketeers in recruitmentfase 'beoordelen';

 • Je bent mede verantwoordelijk voor onze interne werkwijze, De Gameplan;

 • Je kijkt kritisch naar de werkwijze van marketeers en overlegt met hen als deze afwijkt van De Gameplan;

 • Je bent verantwoordelijk voor het onboarden van nieuwe collega marketeers;

 • Je bent hét aanspreekpunt voor onze marketeers en helpt hen bij hun groeiplannen;

 • Je gaat aan de slag voor een aantal ambitieuze groeibedrijven, in samenwerking met één of meerdere van je marketeers.

Vereisten

Jij bent…
Jij bent iemand die al (flinke) ervaring heeft met het aansturen van marketeers, het liefst bij een andere agency. Je weet hoe je succesvol een team kunt coachen - en hoe je onze marketers mee moet nemen in eventuele veranderingen. Communiceren is je tweede natuur. Daarbij loop je niet weg van deadlines en neem je de lead in stressvolle periodes. Met jouw pragmatische aanpak, weet je problemen snel in de kiem te smoren.

Ondernemerschap is een belangrijke eigenschap om succesvol te zijn in de rol van team lead marketing. We geven je een hoop ruimte, dus je staat vrij om jouw visie door te vertalen in onze aanpak en de werkwijze met de marketeers. Als leider/coach van het team is het ook wel lekker als je in het bezit bent van een gezonde bak energie en graag op een kratje staat.

Wij groeien als een malle, groei jij mee?
Bambuu groeit mooi en gezond door. Maar jijzelf zal ook gestimuleerd worden om verder te groeien en met mensen te gaan samenwerken die presteren nastreven. Die ambitie in hun lijf hebben en doelen willen behalen. In een omgeving waar, naast presteren, ook fun en privé/werkbalans belangrijk is. Daarbij is onze groei geen prioriteit. We zijn er van overtuigd dat Bambuu flink door blijft groeien, als we al onze mensen in staat stellen om zichzelf te ontwikkelen. Dus, ben jij klaar voor de challenge?


Heel tof bedrijf?

Hadden we al gezegd dat Bambuu een heel tof bedrijf is en dat we jou veel te bieden hebben? Denk aan:

 • Uitgebreid onboarding programma van twee tot vier weken, incl. persoonlijke buddy

 • Veel tijd en aandacht voor samen leren en beter worden met collega’s

 • Maatwerk ontwikkeltraject voor jou, met een prima opleidingsbudget en persoonlijke coaching

 • Mogelijkheid om binnen drie jaar intern door te groeien naar evt managementrol of business marketing consultant

 • Veel vrijheid om je werk zelf in te vullen (werken waar, wanneer en hoe je wilt)

 • Alle goodies die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen: Macbook Pro, telefoon met unlimited data, Noise cancelling headphones

 • We betalen mee aan je pensioen

 • Mogelijkheid om een auto van de zaak te rijden (of vergoeding vervoer)

 • Jaarlijkse vergoeding tussen de € 55k en € 65k, afhankelijk van je niveau

Check ons teamuitje @ Valencia


Over Bambuu:

Naast dat wij klanten helpen groeien, groeien we zelf ook als kool. Over de afgelopen jaren zijn we gemiddeld met zo’n 30% per jaar gegroeid. Dat we lekker bezig zijn is te zien aan onze #1 plek in de Emerce100, 4 FD Gazellen op rij en een plek in de top 250 groeibedrijven van 2022! Die successen zijn echter juist de reden dat we jou nodig hebben. De rol van team lead marketing is een cruciale rol om die prijzen te blijven pakken en door te blijven groeien in onze ambitie om het beste marketingbureau van Nederland te worden.

Inmiddels werken we met ruim 30 bevlogen professionals, voor zo’n 100 ambitieuze groeibedrijven. We ontwikkelen voor hen een toekomstbestendige strategie én helpen hen bij de regie en uitvoering ervan. We werken voor zowel B2B, B2C als e-commerce met gemiddelde omzetten van 3 tot 15 miljoen euro jaarlijkse omzet. Stuk voor stuk ambitieuze groeibedrijven die hun marketing top notch geregeld willen hebben. Maar zelf niet groot genoeg zijn om het goed te regelen.

Dat we het goed doen, is te zien aan de tevredenheid van onze klanten. Ze blijven lang aan: het verloop is laag en onze reviews hoog :-) Daarnaast ziet iedere klant ons als aanvulling op hun team. Dat betekent dat we met hen werken en niet enkel maar voor hen. Dat resulteert in samenwerkingen die ook ‘gewoon’ leuk zijn en waar ruimte is voor humor en persoonlijk contact.

@ Recruiters en andere werving-en-selectie-achtige-bedrijven: Acquisitie op basis van deze vacature is zonde van onze en vooral ook jullie tijd :-)
And this job is only vacant for native Dutch speakers.