Overslaan naar content

Marketing Strateeg (32-40 uur)

Op locatie
 • Purmerend, Noord-Holland, Nederland
Workforce

Functieomschrijving


Als Marketing Strateeg ben jij de drijvende kracht in het ontwikkelen van succesvol marketingbeleid bij ambitieuze MKB-bedrijven. Met jouw ervaring, charisma en inspirerend leiderschap, neem je ondernemers mee in hun ondernemersdroom. En geef je vorm aan de verdere uitvoering van de plannen die jij met/voor hen maakt. Hun ambitie is jouw werkveld.

Om succesvol te zijn in deze rol is het belangrijk dat je op de hoogte bent van de laatste marketingtrends én bewezen tactieken om tot groei te komen. Met die kennis op zak ga je aan de slag om een strategisch plan te maken waarop ondernemers de komende jaren kunnen doorbouwen. Jij bent de marketing regisseur die bedrijven nodig hebben om hun organisatie naar het volgende niveau te brengen in een vast ritme: de Bambuu Beta. Qua groei, maar ook professionalisering.

Vervolgens geef je ook uitvoer aan het strategisch marketingplan, samen met Bambuu marketeers én, als die er is, het marketing team bij de klant. Samen gaan jullie aan de slag om de visie door te vertalen naar een ritme, ook wel de Bambuu Beat genaamd.

Dit vraagt een brede en scherpe blik, niet alleen op het vlak van marketing en communicatie. Ook jouw skills op het gebied van stakeholdermanagement vormen een belangrijk onderdeel van jouw functie. Jij geeft vorm aan de groei van je opdrachtgevers en betrekt de juiste stakeholders in de verschillende processen. Je bent ambitieus, betrokken en in staat om jouw opdrachtgevers op een inspirerende wijze bij de hand te nemen. Je brengt focus voor de lange termijn.

De functie van marketing strateeg is een veeleisende, complexe, uitdagende en verantwoordelijke job. Maar ook een zeer leuke, want geen opdrachtgever is hetzelfde. Geen standaardplannen dus, maar voor iedere opdrachtgever een maatwerk aanpak afgestemd op zijn/haar uitdagingen, branche en groei-ambitie. Dat maakt ook dat jij continu nieuwe dingen leert, zowel op gebied van strategie als kennis over branches en uitdagingen van ondernemers.

Regelmatig spreek je je opdrachtgever over de voortgang en mogelijke nieuwe prioriteiten. Eens per kwartaal ga je om tafel met de directie om te evalueren en de plannen aan te scherpen. Je bespreekt bijvoorbeeld:
“Hoe gaat het bij het bedrijf?”
“Waar staan wij in de marketingstrategie?!”
“Wat hebben wij als marketingteam geleerd de laatste periode?”
“Ik praat jullie bij over nieuwe kanalen en methodieken. Mogelijk zijn deze kansrijk om uit te rollen voor jullie.”
“Hoe kunnen we AI voor jou als bedrijf werkbaar laten maken?
Zijn er andere hot topics in de markt waar we mee aan de slag willen?”

Wat krijg je van ons?

 • Een goed salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en uiteraard alles wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen (laptop naar keuze, telefoon, noise cancelling headphone, auto).
 • Een uitgebreid onboarding programma waarin je rustig kan wennen aan je collega's, de werkwijze en klanten.
 • Veel flexibiliteit om je werk zelf in te richten. Zowel inhoudelijk als organisatorisch. Thuis werken, een middag naar het strand met de kids omdat het te mooi weer is om te werken of later beginnen omdat je niet zo'n ochtendmens bent? Je krijgt de ruimte om je eigen baan in te vullen, mits de resultaten goed blijven natuurlijk.
 • Een super gezellig en gedreven team, waarmee we echt hard werken voor onze klanten, maar ook heel veel leuke dingen doen (als je dit leuk vindt), denk aan inspiratiesessies, samen sporten, feestjes, weekendje weg en lekker eten & drinken.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden en verschillende doorgroei-kansen. Denk aan het aansturen van je eigen team of een andere managementrol

Vereisten

Onze ideale collega:

 • Heeft minimaal 5 jaar ervaring in het adviseren van groeibedrijven op business & marketing vlak (bijvoorbeeld in een rol als marketingstrateeg of business consultant).
 • Kan groot denken maar ziet ook uitdaging om met kleinere budgetten impact te maken. 
 • Is pragmatisch en overtuigend, maar staat open voor feedback en suggesties in samenwerking met je opdrachtgever (die er uiteraard ook wat van vindt).
 • Is in staat om financiële, organisatorische en bedrijfskundige consequenties van keuzes te overzien: je adviezen zijn realistisch - weet je uit ervaring.
 • Weet precies wat er in het marketing speelveld te halen valt, je verrast met jouw ervaringen en haalt waar nodig specifieke kennis uit de markt.
 • Kan vergezichten ontwikkelen, maar vooral ook vertalen naar concrete actieplannen. Wat gaan we komend kwartaal doen?
 • Gaat goed op afwisseling. Je bent in staat om verschillende sectoren, markten, speelvelden en materie snel te doorgronden. 
 • Is inspirerend, brengt energie als je binnenkomt, trekt de aandacht naar je toe. Je brengt innovatie en bent inspirator voor klanten en voor ons als organisatie.
 • Hoeft geen verkoper te zijn, maar weet het wel aan de man te brengen. Je vindt draagvlak, waar ook bij hoort: sales opportunities zien én benutten.

Dit ben ik!

Is dit jouw rol? Laat het ons weten door te solliciteren via de knop hieronder. Wil je eens met iemand van ons sparren over de baan? Stuur een mail naar erik@bambuu.nl en hij zal dan een belafspraak met je inplannen.

Over Bambuu

Bambuu is een strategisch marketingbureau, dat snelgroeiende bedrijven helpt met het organiseren van slim marketingbeleid. Van strategie, tot regie en uiteraard: Actie! We werken samen met (en soms bij) de opdrachtgever, in een lange termijn setting.

We acteren hiermee echt als marketingafdeling van onze opdrachtgevers: vaak groeibedrijven met meer dan € 5 miljoen omzet die klaar zijn om door te pakken. Dit zijn doorgaans niet de bekende merken, maar wel de mooiere bedrijven in groter MKB. De leukste doelgroep, als je het ons vraagt.

Bambuu is in 2013 opgericht en groeit zelf ook gewoon lekker 25 - 30% per jaar. Het tekent onze ambitie: de go-to party zijn als je je hard wil groeien en je marketing hiervoor echt goed geregeld wil hebben. Meer weten over jouw toekomstige collega's en/of je toekomstige werkplek? Kijk dan hier!


Lees ook de groeiverhalen van Nina, onze eerste marketingstrateeg/-consultant, en Erik, Algemeen Directeur die bij Bambuu begon als marketingstrateeg/consultant.


@ Recruiters en andere werving-en-selectie-achtige-bedrijven: Acquisitie op basis van deze vacature is zonde van onze en vooral ook jullie tijd :-)
And this job is only available for people who speak Dutch fluently.

of