Skip to content

Business Marketing Consultant (32-40 uur)

Nederland, Noord-Holland, Purmerend

Functieomschrijving

Zoek jij een rol waarbij je (dagelijks) écht verschil kunt maken? Wij zoeken een nieuwe Business Marketing Consultant. Een enthousiast, strategisch sparringpartner die MT's en directies van ambitieuze groeibedrijven (> € 5 mio omzet) meeneemt in het vinden en aanvallen van groeikansen.


Als Business Marketing Consultant krijg je te maken met vragen als:


"Hoe gaan wij als succesvol bedrijf - in onze markt, met al haar dynamiek - structureel bijv. 20% of 30% per jaar doorgroeien? Wat is onze stip op de horizon over drie tot vijf jaar; waar willen we als onderneming staan? En wat is de marsroute om deze stip te bereiken?"


Onze ideale collega is een professional met 'vlieguren' in het ontwikkelen en uitrollen van marketing- en groeistrategieën. In MT’s voel je je als een vis in het water. Je begeleidt ze bij het bepalen van de stip op de horizon van hun onderneming & hoe marketing kan helpen om hier te komen.
 

“Gaan we nieuwe markten betreden? Nieuwe proposities ontwikkelen? Herpositioneren van onze organisatie? Zoeken we een compleet andere commerciële benadering van onze groeidoelstellingen? Hoe gaan we dit alles organiseren; nu en in de toekomst?”


Complexe topics, waarbij onze opdrachtgevers zoeken naar strategie & aanpak die hout snijdt. Je verzorgt inspirerende trajecten, waar je met de opdrachtgever in kaart brengt waar de reis naartoe gaat. Denk daarbij aan Workshops, op basis van ons unieke Marketing Strategie Canvas.

Op basis van jouw ervaring en onderzoek, vertaal je de stip naar inspirerende, ambitieuze, onderbouwde business marketing strategieën. Die je met ervaren marketeers vertaalt naar klinkklare marketing-actieplannen. Deze plannen rollen we vervolgens agile uit. 

Wat krijg je van ons

 • Een goed salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en uiteraard alles wat je nodig hebt om je werk te kunnen doen (laptop naar keuze, telefoon, noise cancelling headphone, auto).
 • Veel flexibiliteit om je werk zelf in te richten. Zowel inhoudelijk als organisatorisch. Je krijgt de ruimte om je eigen winkel op tuigen binnen Bambuu.
 • Je komt terecht in een ROWE (Result Only Work Environment) waarbij het ons niet gaat om aanwezigheid, maar echt om de uitkomsten van jouw input.
 • Een super gezellig en gedreven team, waarmee we echt hard werken voor onze klanten, maar ook heel veel leuke dingen doen (als je dit leuk vindt), denk aan inspiratiesessies, samen sporten, feestjes, weekendjes en lekker eten & drinken.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden en verschillende doorgroei-kansen.

Vereisten

Onze ideale collega:

 • Heeft minimaal 5 jaar ervaring in het adviseren van MT’s en directies op business & marketing vlak (bijvoorbeeld in een rol als marketing/business consultant/strateeg).
 • Kan groot denken maar ziet de schoonheid van het werken met ambitieuze groeibedrijven, die nog geen € 100 mio omzet maken & niet bekend zijn van TV.
 • Is pragmatisch en overtuigend, maar staat open voor feedback en suggesties in samenwerking met je opdrachtgever (die er uiteraard ook wat van vindt).
 • Is in staat om financiële, organisatorische en bedrijfskundige consequenties van keuzes te overzien: je adviezen zijn realistisch - weet je uit ervaring.
 • Weet precies wat er in het marketing speelveld te halen valt, je verrast met jouw ervaringen en haalt waar nodig specifieke kennis uit de markt.
 • Kan vergezichten ontwikkelen, maar vooral ook vertalen naar concrete actieplannen. Wat gaan we komend kwartaal doen?
 • Gaat goed op afwisseling. Je bent in staat om verschillende sectoren, markten, speelvelden en materie snel te doorgronden.
 • Is inspirerend, brengt energie als je binnenkomt, trekt de aandacht naar je toe. Je brengt innovatie en bent inspirator voor klanten en voor ons als organisatie.
 • Hoeft geen verkoper te zijn, maar weet het wel aan de man te brengen. Je vindt draagvlak, waar ook bij hoort: sales opportunities zien én benutten.


Dit ben ik!

Is dit jouw rol? Laat het ons weten door te solliciteren via de knop hieronder. Wil je eens met iemand van ons sparren over de baan? Stuur een mail naar erik@bambuu.nl en zij zal een belafspraak voor je inplannen met één van de andere consultants.


Oh ja! Deze functie kan in bepaalde constructies gecombineerd worden met zelfstandig ondernemerschap cq. part time vervuld worden.


Over Bambuu

Bambuu is een strategisch marketingbureau, dat snelgroeiende bedrijven helpt met het organiseren van slim marketingbeleid. Van strategie, tot regie en uiteraard: Actie! We werken samen met (en soms bij) de opdrachtgever, in een lange termijn setting.

We acteren hiermee echt als marketingafdeling van onze opdrachtgevers: vaak groeibedrijven met meer dan € 5 miljoen omzet die klaar zijn om door te pakken. Dit zijn doorgaans niet de bekende merken, maar wel de mooiere bedrijven in groter MKB. De leukste doelgroep, als je het ons vraagt.

Bambuu is in 2014 opgericht en groeit zelf ook gewoon lekker 25 - 30% per jaar. Het tekent onze ambitie: de go-to party zijn als je je hard wil groeien en je marketing hiervoor echt goed geregeld wil hebben. Meer weten over jouw toekomstige collega's en/of je toekomstige werkplek? Kijk dan hier!


@ Recruiters en andere werving-en-selectie-achtige-bedrijven: Acquisitie op basis van deze vacature is zonde van onze en vooral ook jullie tijd :-)
And this job is only vacant for native Dutch speakers.